РЕКЛАМА
Сешоари
ВХОД
ПОСЛЕДНО РЕГИСТРИРАНИ
Female


Години: 43
Male


Години: 33
ПРИЯТЕЛИ
Gudasoft.com www.gudasoft.com
ТЯ и ТОЙ с Николета nicoleta@kvartala.bg » Какво знаем или не знаем за нашата сексуалност
Normal_love

Сексуалността е начинът, по който човек се държи – не само във връзка с противоположния пол или във връзка с това, което ние смятаме за "сексуалност ", например любов, привързаност, размножаване, брак – но във всички области на живота.
Сексуалността е проявата на сексуалната личност, която е просто начинът, по който човек подрежда и организира данните, които събира от жизненият си опит. Има два вида сексуалност- физическа и емоционална.
Физически сексуалните лица проектират сексуалното си поведение външно. Те живеят за секс, те желаят и често изпитват физическа нужда от секс. Тяхните сексуални желания са породени, обикновено в знак на приемане или за да си докажат, че те са адекватни. Те прикриват или потискат негативните емоции с екстремно желание за секс.

Емоционално сексуалните, от друга страна, чувстват тяхната сексуална нужда вътрешно. Те предпазват физическото си тяло изразявайки емоции като страх или срам, за да защитават или да потискат физическите си чувства.
Разбирането на собстсвеното сексуално поведение може точно да посочи миналото, настоящето и бъдещото поведение по време на връзки, сексуален живот и работа.. Правилното разбиране на това поведение може и позволява да се промени посоката от потенциално катастрофален модел към по-щастлив и по-успешен начин на живот. То може също така да подобри или елиминира определени сексуални черти, които са били причина за загуба или нараняване при минали връзки..
Описание на картинкатаДоминантна и субдоминанта сексуалност
Има въпросници, които са предназначени специално, за да разкрият кой тип сексуалност е доминираща при всяка отделна личност и кой субдоминираща. Ако някой е с 60% физическа сексуалност това означава, че през 60% от времето неговото поведение ще има характеристиките на физически сексуалната личност и около 40% от времето ще има отличителните черти на емоционална сексуалност. В този случай това е субдоминантното поведение на личноста. Тук важи закона за привличане на противоположностите. Попадащите в тази графа ще бъдат привлечени от индивиди с 60% емоционална сексуалност и 40% физическа. Ако обаче на лице е 80% или повече от определен тип сексуалност, това означава, че тази личност не притежава достатачно от противоположният тип поведение и няма да е в състояние да разбере поведението на партньора/ката/ си. Това неминуемо ще доведе до конфликти, раздразнение и ще е повод за цялостно усещане за неудовлетвореност. Трябва да се има в предвид също така обаче, че двама души с еднакав процент на доминантна сексуалност могат да имат много различно поведение. Така че не избързвайте със заключенията и не очаквайте, че всички личностни черти изброени в дадена категория ще се отнасят за Вас. Много е важно да бъдете честен със самият себе си, оставете предразсъдъците и стремежа да се покажете в определена светлина.


2011-03-10
автор Николета Цанкова, снимка от blogs.ocweekly.com
КОМЕНТАРИ Влезте в своя профил за да можете да добавите коментар
Няма коментари.