РЕКЛАМА
Сешоари
ВХОД
ПОСЛЕДНО РЕГИСТРИРАНИ
Male


Години: 32
ПРИЯТЕЛИ
Gudasoft.com www.gudasoft.com
ФИТНЕС ИНСТРУКТОР със Стефан Антипешев, fitness@kvartala.bg » Накратко за фитнеса
Normal_fitnes_za__nachinaeshti

Фитнесът е система от научно обосновани и практически доказани упражнения, които имат за цел да подобрят общия здравословен и функционален статус на организма. Като следствие на приложени методични натоварвания, мускулатурата подобрява качествата си като реакция и противодействие на приложеното натоварване.
Вторият много важен етап на тренировъчното занимание е провеждането на комплекси от упражнения за разтягане на мускулатурата. Това предпазва натоварените мускули от прекомерно скъсяване и съхранява сухожилията,мускулите и ставите от контузии.
Третият компонент на фитнес тренировъчния подход е използването на познанията за храненето и въздействието му върху обменните процеси. Вида на приеманите храни, пропорциите между отделните компоненти, съблюдаването на приема на есенциалните (незаменими) фактори на храненето определят дали ще покачваме или намаляваме теглото си. Това е директно свързано и със здравословният статус на трениращият. Все по-популярни са модерни и неизпитани диети, които имат краткосрочен позитивен ефект и дългосрочен негативен ефект.
Широко прието е и използването на хранителни добавки при активно трениращите. Важно е да се отбележи, че изпозването им не замества здравословното и рационално хранене.
Въпросът за медикаментите е все по-популярен и за съжаление все по-обезпокоителен. Много млади момчета в стрмежа си за бързо развитие използват лекарствени препарати без необходимите знания и стават залог на стремежа на неуки “практици”. Резултатите от тези неомислени и опасни действия води до непревидими като ефект резултати, които може да се появят много години по-късно.

Следва


2011-03-17
Стефан Антипешев
КОМЕНТАРИ Влезте в своя профил за да можете да добавите коментар
Няма коментари.