РЕКЛАМА
Сешоари
ВХОД
ПОСЛЕДНО РЕГИСТРИРАНИ
Female


Години: 43
Male


Години: 33
ПРИЯТЕЛИ
Gudasoft.com www.gudasoft.com
ИНТЕРВЮ В КВАРТАЛА kvartala@kvartala.bg » В квартала с Асен Блатечки- един от най-обичаните актьори- част 2-ра
Normal_____

Тренираш всеки ден. Работиш с тялото си и трябва да е перфектно..
Асен: Ами да, това е моя инструмент. Дори да съм работил 10 часа днес, ако не направя 2 часа фитнес, не мога да се възстановя. Фитнесът ме зарежда.
Сигурно и не боледуваш?
Асен: Боледувам по коледните празници. Винаги, всяка година. Явно се отпускам и организмът ми като знае, че нямам работа две седмици и си вика” Е сега е моментът.” /смее се/
Е, ти си го дресирал много добре.
Асен: Да, даже вече не обръщам внимание на това, знам си и си лежа в къщи и си почивам.
Искам да те попитам за Форд Бояр..
Асен: За мен беше голямо удоволствие. Откраднах 10 дни от работата си и си починах жестоко. Това е Бързи, Смели, Сръчни за възрастни.
Асен Блатечки във Форд Бояр

Имаше един много славен момент за зрителите, когато в едно състезание за сила, размаза сърбите и на другия ден всички коментираха това, като след мач на националния отбор по футбол. Имаше и една твоя усмивка, в момента, в който последният от участниците рухна..
Асен: Ами това е резултат от спорта. Аз съм се занимавал с карате цял живот. А всъщност пича, който беше срещу мен, сърбина, е треньор по карате, техен шампион. Беше готино, че беше точно с него сблъсъка. Аз го бих психически, още в началото на играта той се предаде.
Ставал си републикански, няколко пъти..
Асен: Да, подред, няколко години. Имаше период от 4-5 години, в който бях най-добър в България, в моята възрастова група.
Асен Блатечки

Обичаш състезанията и обичаш да ги печелиш..
Асен: Да, така е. /смее се/
Като усетиш, че не си най- добрия се отказваш?
Асен: Не, не е така, но имам такъв случай. Преди каратето, тренирах джудо, защото каратето беше забранено в България, в предишния режим. Джудото беше най- близкото до каратето, говори се на японски, носиш кимоно и затова се бях записал. Естествено / смее се/ си мислех, че съм най- добрия джудист, защото бях най-добрият в залата. Като ме пуснаха на първото състезание, ме смазаха от бой и аз си дадох сметка, че съм посредствен и се отказах на секундата. Треньорът ми после идваше вкъщи, говореше с мен, с майка ми с баща ми, но аз повече не се върнах в залата.

Ти си изявен лидер, бил ли си главатар на квартална банда?
Асен: Не / смее се/, по- скоро бях самостоятелна бойна единица и всички много ме уважаваха. Не съм бил никога в банди.

Ти си работил заедно с художничката на kvartala.bg – Ива Сашева, в Ню Имидж. Тя е рисувала сториборда за филмите с Жан- Клод Ван Дам. Всички, които работите с него, говорите само хубави неща.
Асен: Останах с изключително добри впечатления от него. Стахотен професионалист е. Много стриктен, работохолик. Беше изцяло отдаден на работата си. Харесва ми в него, че иска да се развива, не му стига само да се хубавее на екрана, а търси нови роли, които да изиграе.
Разбрах, че е поискал да го удариш истински, не само да го изиграеш..
Асен: Да, това е точно, което казах преди малко, той е професионалист, поиска да го ударя, така че да го заболи, за да стане добре сцената, а не защото е някакъв мазохист.
Имаше един случай, в който си счупи единия пръст на ръката и ако беше някакъв лигльо, щеше да спре снимките, да тръгне по болници. Той поиска само малко тиксо, омота го заедно със съседния пръст и продължи да снима. А следващата сцена беше тежка: 10 човека го бием и го ритаме и само помоли да му пазим ръката, че много го боли.
Застраховал ли си тялото си?
Асен: Не / смее се/

След теб на гости на квартала ще е Желяз Турлаков, създател на първата лицензирана комуна за лечение на наркозависими хора в България. Ти си бил доста непослушно хлапе, посягал ли си към наркотиците?
Асен: Не, пушил съм само трева няколко пъти, за да видя какво е, но лично на мен не ми действа добре, става ми лошо, повръщам. Около мен много хора затънаха заради наркотиците.
Навремето, когато бях дете, съм виждал приятели и приятелки на моя вуйчо, който е с 8 години по-голям от мен, които бяха наркомани. Тогава това беше някакъв бунт срещу системата 1980 г. и се друсаха с хапчета с Диазепам и такива подобни. После по мое време се друсаха с лепило, мои приятели, познати и то пред очите ми.
Защо посягат според теб към наркотиците?
Асен: Не мога да си обясня, не знам отговора, защото хората, които го правеха са различни. Имаше хора от изключително добри семейства, интелигентни, добре възпитани, с финансови възможности и въпреки това ставаха наркомани.
Спорта пази ли?
Асен: Да, мисля, че това е единственото сигурно нещо, което може да предпази децата. Давам си сметка за себе си, защо не съм се занимавал с такива неща. За мен най-важното беше да се развивам в каратето, да печеля състезания и да вървя напред. Аз пропуших на 22 години, на толкова и пропих и кафе, до ден днешен пия изключително малко алкохол и то на някакви случаи само. Това всичко е благодарение на спорта.Спорта те възпитава, калява характера ти.

Асен Блатечки

Суетен ли си?
Асен: Сигурно в рамките на нормалното. Не стоя с часове пред огледалото.
Не би си пуснал коремче?
Асен: Не, това не бих направил от уважение към самия себе си и към хората, които ще ме гледат, освен ако не се налага за някоя роля, тогава бих го направил.
Правил ли си го?
Асен: Правил съм обратното, отслабвал съм адски много за роля. Ефекта беше, че писаха после, че Асен Блатечки демонстрира физика на топ модел / смее се/. Това са готини неща, артистите обичат да се преправят, да влизат в кожата на други хора, да се променят външно, физически.
Боядисвал ли си си косата?
Асен: Да, много пъти, правил съм я платинено руса, рижава, черна за различни роли.

Обици носиш ли?
Асен: Не, в момента, не. По едно време бях с три на едното ухо.
Прическата, как я правиш? Много ли време ти отнема сутрин?
Асен: Въобще не ми трябва време. Прическата ми е от 10 години една и съща, подстригва ме един и същи човек, тук от квартала.
Ходиш ли на маникюр?
Асен: Не, никога не съм ходил.
Не си метросексуален?
Асен: Не, не / смее се/
Не правиш секс в метрото?
Асен: Неееее / смее се/, даже не съм влизал в нашето метро.
Асен Блатечки

Пътуваш ли в чужбина?
Асен: Пътувал съм много, да. Много обичам да пътувам, но за съжаление нямам време за това. Преди пътувах много покрай спорта, за състезания, сега свързано с работата основно.
Обичаш ли да летиш със самолет?
Асен: Да.
Нямаш притеснения?
Асен: Не, жертвите от катастрофи са много повече. Дори влаковите катастрофи са повече от самолетните.
Имаш ли мотор, знам, че са ти страст?
Асен: В момента нямам, защото моя го откраднаха, но скоро ще имам, планирам да си купя един конкретен модел мотор.
Асен Блатечки

Жена ти обича ли високите скорости?
Асен: Не, не обича високи скорости, не обича и мотори.
Притеснява ли се, когато шофираш?
Асен: Не, аз карам бързо, но умно.
Спират ли те полицаи?
Асен: Да, спират ме.
Трябва ли да са над закона звездите? Какво се случва, когато звезда наруши правилата, които всички нарушаваме понякога? Тук искам да те попитам за Максим Стависки..
Асен: Въпросът е с две остриета. Естествено, че звездите не трябва да са над закона по никакъв начин. Аз не искам да го защитавам, съда решава какво точно е станало, но трябва да се мери с еднакъв аршин, а не да се използва това, че е известен, за да бъде съден по- строго. При него нещата се преувеличиха, според мен и се вдигна страшен шум, скандал. Но когато си известен, трябва да си наясно с тези неща. Ако наистина е бил пиян, няма никакво оправдание, няма значение кой си.
Описание на картинката

Да завършим интервюто с една хубава тема, за приятелството. Приятелите ти само от твоя бранш ли са? Вие не сте затворено общество като лекари, военни, пилоти?
Асен: Слава Богу, не сме. Щеше да е много скучно! Имам приятели от моя бранш, но повечето не се занимават с това. Особено в киното попадат всякакви хора. Взимат хора, които не са учили за актьори, само защото имат интересна физиономия…


2011-04-04
Красимира Дуковска
КОМЕНТАРИ (2) Влезте в своя профил за да можете да добавите коментар

This content will be replaced when pagination inits.