РЕКЛАМА
Сешоари
ВХОД
ПОСЛЕДНО РЕГИСТРИРАНИ
Female


Години: 32
Male


Години: 34
ПРИЯТЕЛИ
Gudasoft.com www.gudasoft.com
ЗЛИТЕ ЕЗИЦИ » "Почистване" на София
Normal_pochistvane-na-sofiya-large

Валери Цветанов: По телевизията казаха, че днес около 40 000 софиянци са участвали в почистването на столицата. Това, което никой няма да каже е, че утре от родните си места ще нахлуят поне 300 000 селяни и всичко ще придобие първоначалния си вид.
Татяна Рашкова: което пък ще рече, че половината обитатели на велика града София, ги мързи и в червата! 40 000 са чистили, 300 000 ще цапат, а останалите просто ги мързи!
Да не говорим колко не съм съгласна с това “300 000 селяни” – първо е спорно дали и доколко са селяни, второ – повечето от тях облагородяват, красят и възвисяват този иначе тъй сив и мрачен град!

Описание на картинката

Валери Цветанов: По-голяма смешка скоро не бях чел! :))))))))))))
P.S. Първо: за неразбралите пояснявам: “селянин” е синоним на простоват и груб човек, въобразил си, че след като е излязъл от родното си място,където всички се познават и потънал в анонимността на големия град, всичко му е позволено и се държи като хунски вожд.
Второ: това дето “облагородяват”, “възвисяват” и “красят” града е такава нелепост, че се отказвам да я коментирам! Хайде, холан! Живяли сме и преди 10 и преди 20, 30 и 40 години в този град и знаем какъв беше и какъв стана сега. Ние пак сме същите. Какво се е променило? Отговорът е лесен.
Трето: Сметката е вярна – 40 000 участвали, 40 000 скатали се = 80 000! Средно по 3 члена в семейств = 240 000 семейства домакини на града си. Горе долу толкова са кореняците софиянци, останалото е сбиротак! И тоя сбиротак, ако не му харесва градът ни да бъде така любезен, да го облекчи от присъствието си. Ужасно дразнещи са пълчищата автомобили задръстващи входно-изходните артерии преди и след големи празници. Иде ми да призова за строеж на барикади, за да не могат да се върнат в неделя вечер…


2011-04-11
Татяна и Валери, foto: novatv
КОМЕНТАРИ Влезте в своя профил за да можете да добавите коментар
Няма коментари.