РЕКЛАМА
Сешоари
ВХОД
ПОСЛЕДНО РЕГИСТРИРАНИ
Female


Години: 43
Male


Години: 33
ПРИЯТЕЛИ
Gudasoft.com www.gudasoft.com
ТЯ и ТОЙ с Николета nicoleta@kvartala.bg » Позата, в която спим, ни издава!
Normal___________

Ембрион -това в най-често предпочитаната позиция за спане. 41% от хората обичат да се свият като ембрион. Тя е особено популярна сред жените, два пъти повече представителки на женският пол предпочитат да си подремнат сгушени по този начин. На пръв поглед хората спящи в тази позиция създават впечатление на много твърди и дори студени хора, но веднъж отпуснали се, се оказва, че в действителност те са срамежливи и чувствителни.

Вход -спящите на една страна с двете ръце надолу, са социални,сговорчиви, безгрижни, доверчиви към непознати, понякога до степен на наивност. Оказва се, че 15% от хората спят по този начин.

Описание на картинката
Копнеещият – хората, които спят на едната си страна с двете ръце отпред. Те са отворени, но могат да са подозрителни, цинични и големи инати, особено по отношение на взети решения. Веднъж взели ли са решение, ще се придържат към него и едва ли някога ще го променят. 13% от хората спят по този начин.

Войник положение – лежи по гръб с ръце отпуснати надолу до тялото. Те са тихи и резервирани по натура. Не обичат суетенето. Поставят на себе си и на другите високи стандарти. Тази позиция може да доведе до по-неспокоен сън и хъркане заради равната позицията на гърба.

Описание на картинката
Свободно падане – лежейки по корем с ръце увити около възглавницата и с глава обърната на една страна. Те са склонни към прибързани действия. Общителни са и не търпят на критика и екстремни ситуации. Спящите по този начин са се увеличили със 7%.
как спим

Морска звезда – спящите, които лежат по гръб с ръце близо до главата или възглавницата си представляват 5% от участниците. Тези хора са добри слушатели, полезни и не обичат да са в центъра на вниманието. Хората, които спят в тази позиция е по-вероятно да хъркат и да страдат от безсъние.

Проучването показва,че само един от десет души покрива тялото си изцяло с одеяло, повечето хора изкарват ръка, крак или и двата крака извън одеалото.
Професор Идзиковски изследва също така и влиянието на различни позиции за спане върху здравето. Той заключи, че позиция „свободно падане“ е добра за храносмилането, а “морската звезда” и „войник“ е по-вероятно да доведат до хъркане и лош сън през нощта.


2011-04-12
Николета Цанкова, снимка: teenproblem.net
КОМЕНТАРИ Влезте в своя профил за да можете да добавите коментар
Няма коментари.