РЕКЛАМА
Сешоари
ВХОД
ПОСЛЕДНО РЕГИСТРИРАНИ
Female


Години: 43
Male


Години: 33
ПРИЯТЕЛИ
Gudasoft.com www.gudasoft.com
"ИЗБЯГАЙТЕ" от МАМА mama@kvartala.bg » Mожеш да получиш целия свят, ако знаеш как да го поискаш!
Normal_parenti-serpenti

Здравейте,
пише Ви Е. Симеонова от кв. Дружба. На 15 години съм и мисля, че родителите ми не ме разбират. Когато съм се опитвала да говоря с тях, само чувам забрани и обещания за наказания. Искам да отида тази година сама на море, така де, с приятели, а те не ме пускат. Страхуват се да пътувам сама и там да не пием алкохол. Все едно е какво им обещавам, те са категорични, че до пълнолетието ми, няма да ходя сама никъде. Моля, посъветвайте ме!
Е.С.

Отговорът на МАМА:

Мила Е. Симеонова,

аз съм на 43 години и моите родители също не ме разбират…И до днес…И в това няма нищо ненормално, защото разликата в поколенията е житейски аргумент, пред който и двете сме безсилни. Днес, когато аз съм неразбрана, се опитвам да не страдам толкова и да не го превръщам в “драмата” на живота си. И както обичам винаги да повтарям на моите две дъщери, всяка монета си има две страни…Същото е и при Вас и проблема, който ми споделяте. Ако седнете и се откъснете за миг от вашите неволи, ще разберете, че няма нищо лошо в това да си неразбран…Аз понякога го намирам за вдъхновяващо…
Повечето млади хора са неразбрани.
Истинският въпрос е как да получавате това, което искате от вашите родители без скандали, колизии и наказания. Може би първата ви крачка, е да покажете на вашето семейство, че сте млада и отговорна дама, на която може да се разчита. Сериозното отношение и поглед към света, са в състояние да размекнат и най-суровите родители. Аз лично никога не съм забранявала или отказвала нещо на децата си…Но първият урок, който им преподадох е, че можеш да получиш целия свят, ако знаеш как да го поискаш.
Моят съвет е да поработите върху комуникацията си с вашето семейство, за да ги убедите, че могат да ви се доверят и че усещането от това е прекрасно…Мисля, че можете да сте свободна и преди пълнолетието си, просто не забравяйте, че свободата освен удоволствие носи и отговорности…Искрено Ви прегръщам и очаквам да ме държите в течение на това, което ви се случва… :)

MAMA


2011-05-11
мама, снимка pnveneto.org
КОМЕНТАРИ Влезте в своя профил за да можете да добавите коментар
Няма коментари.