РЕКЛАМА
Сешоари
ВХОД
ПОСЛЕДНО РЕГИСТРИРАНИ
Female


Години: 43
Male


Години: 33
ПРИЯТЕЛИ
Gudasoft.com www.gudasoft.com
ИНТЕРВЮ В КВАРТАЛА kvartala@kvartala.bg » Певицата Вероника е на гости в Квартала
Normal_15

Вероника Людмилова Атева-Шкетиева, известна с името Вероника, е българска поп – фолк певица. Тя е родена в град Павликени, но никога не е живяла там, просто е избързала с раждането си, докато майка й е била на гости при родителите си. Отраснала е във Велико Търново.

В началото на 2009 г. Пайнер и Вероника прекратяват договора си по взаимно съгласие, но въпреки това фирмата и певицата продължават да поддържат много добри взаимоотношения. От началото на месец май 2011 Вероника се присъединяава към музикалнакомпания Diapason records, с която вече имат реализирани три проекта – “Лош навик”, “Дръжте крадеца”, “Приемам комплименти”.

1.Нашият сайт се казва kvartala.bg и се занимаваме с проблемите на всеки един квартал. Потърсихме те за интервю, защото забелязахме, че много активно се занимаваш със закрила на животни. Каква е историята около това. Състрадателност или любов към четириногите?
Вероника И от двете по много. За мен животните са много по- добри от нас хората и всяка агресия в някое животно е отново по наша вина. Ние хората се провъзгласихме за съдници на тази планета и решихме, че имаме правото да определяме кое живо същество има право на живот и кое не. А животните са творение на Бог, също като нас и имат права. Но всеки плаща за делата си някой ден.

2. Разкажи ни за увлечението ти по медицината. Знам, че много четеш и си наполовина лекар.
Вероника Винаги ме е привличала медицината, по- специално естетичната хирургия. Само че, аз като един представител на хората на изкуството, никак не си падам по стоенето с часове над дебели учебници. Не мога да правя нещо по задължение, а в медицината се изисква голяма дисциплина, много, много четене и последователност. Ако имам някакви знания в областта, то те са в наличност, само защото аз съм проявила желание да прочета и науча нещо. От малка обичах да се правя на лекарка и да тормозя брат ми с термометри и инжекции, Слава Богу, не са били с игла отпред. :)
Вероника
3. Ти си рокаджийка по душа, даже в града, в който си отраснала – Велико Търново, те помнят като такава. Познаваме се отдавна и знам, че слушаш рокендрол в свободното си време. Как това се връзва с поп-фолка? Това са взаимно изключващи се стилове музика. Това ли е причината да не си с типичната поп фолк визия?
Вероника До преди 3 години си мислех, че двата стила могат да имат шанс за успешна симбиоза и за внасяне на някаква нотка на свеж и нов почерк. И до днес, така и никой от продуцентите не успя да ме разбере и да приеме моето желание, изразявайки себе си да поднасям нещо малко по-нестандартно на публиката. Не всички хора имат потребности от къси роклички във весели цветове и текстове за непрестанен купон. Има и една голяма част от хора, които имат потребност от послания, а поп фолка постепенно избута в ъгъла това и се превърна изцяло в жанр с лековата музика за маса и щракане с пръсти. През последните 3 години поп фолка толкова много се промени, че аз самата съм убедена, че повече нямам място в него. Това вече не е музиката, на която посветих 10 години от живота си и никога няма да бъде. Когато планината не отишла при Мохамед, той взел, че отишъл при нея, да перифразирам – тъй като аз не мога да променя вида на ситуацията, сменям ситуацията в моя живот.

4. Песента “Сериен Лъжец” е доста хард, клипа към нея също, ти си с кожени дрехи и китара, с визия на рокаджийка. Песента е от албума “13” от 2006г. Сега са много модерни парчета, в които смесват стиловете. Можем ли да очакваме от теб да направиш съвместна песен с някоя рок група? Ти ще си в свои води, нещата ще се получат.
Вероника Песента, всъщност не е никак хард, поне за моите представи за твърда музика. :)
В клипа съм с визия много близка до моята действителна, там съм повече себе си, тъй като в ежедневието си обикновено съм или с кожено яке и небрежни дънки, или изобщо с дрехи, в които си личи, че живота ми не е поп фолк.
Вероника
5. Ти си пишеш сама повечето от текстовете,пишеш ли и за твои колеги?
Вероника Писала съм – да и някой ден може да се занимавам повече с това, ако има повече колеги, на които им се пеят сериозни неща.

6.Сега живееш в Бургас, разкажи ни за родното си място и като чуеш думата “квартал”, каква асоциация правиш?
Вероника Моят град е Велико Търново, в Бургас съм вече почти 8 години и той много силно присъства в сърцето ми, обичам ги еднакво. Велико Търново е град, за който думите са излишни, тъй като магията, която витае там, особения дух на уличките, старите къщи, Чаршията, са неописуеми със слова. Бургас също има своята мистика, а морето е моята вечна страст, всяко лято без да преувеличавам, вътре в себе си му казвам “Довиждане до следващото лято” с насълзени очи. Не ходя да го виждам зимата, искам да го виждам само слънчево и усмихнато.
Асоциацията ми с квартал напоследък не е с положителни окраски. Мръсотия, престъпност, намръщени съседи, които изсумтяват за поздрав, нетолерантност в кварталното магазинче и още, и още в този дух.

7.Имаш ли си съседи, комшии и какви са? Слушаш ли силно музика и оплакват ли се от теб?
Вероника Имам съседи, да. Но на втория ти въпрос може би ще те изненадам. Ненавиждам да слушам музика вкъщи и не го правя. А това да не се съобразявам с правото на спокойствие на хората, с които съжителствам в един вход, не е в стила ми. Това ми е малко болна тема, тъй като около мен има хора с неизживяно детство, които не могат да осъзнаят, че когато не умееш да се съобразяваш с другите, значи мястото ти е някъде, където ще си сам. Много се надявам да заприличаме на европейците в това отношение скоро, защото безскрупулността и безхаберието на българите е придобило лавинообразни измерения. Дори и в собствения си дом и лично пространство ще се намери някой, който да ти демонстрира колекцията си от комплекси.

8.Сега си с черна коса, а преди си била руса.Кое е на мода в момента черното или русото?
Вероника Нямам идея и не ме интересува твърде. Аз не робувам на това, за мен е важното един цвят да подхожда както на лицето на една жена, така и на вътрешната й нагласа. Моят определено не е рус.

9.Има една максима, че където има един талант, има и още. Какви таланти има Вероника, освен пеенето и писането на текстове? Рисуваш ли?
Вероника Не, готвя и имам кулинарен блог, който се радва на добра посещаемост. Много благодаря на всички приятели, които ме подкрепят и там.
Доколко е талант, не се наемам да определям, защото при мен житейското уравнение е с правилни пропорции. Сигурно се чудиш какво имам предвид и бързам да обясня.:) Числото на твоята собствена самопреценка е хубаво да бъде по-малко от числото, с което те определят околните.
Вероника

10.Какви са българските мъже?
Вероника Аз мога да говоря само за моя мъж, за мен той е най-толерантния на света, най-искрения, честен и справедлив човек, който, освен, че ме обича истински, ме научи как да премахна огромна част от типично женските черти, именно, които ни правят слабия пол.


2011-06-13
квартала
КОМЕНТАРИ Влезте в своя профил за да можете да добавите коментар
Няма коментари.