РЕКЛАМА
Сешоари
ВХОД
ПОСЛЕДНО РЕГИСТРИРАНИ
Male


Години: 32
ПРИЯТЕЛИ
Gudasoft.com www.gudasoft.com
СРЕЩА С КРАСОТАТА kvartala@kvartala.bg » Кога започва старостта?
Normal_246889_10150318857314896_316698259895_9994659_3547922_n

Доказано е влиянието на три фактора върху продължителността на живота: ограничаване на калоричната храна, използване на витамини и физическа активност.
Що се отнася до процеса на стареене, според специалистите в крайна сметка то започва още на 25-годишна възраст. Един много популярен за времето си руски геронтолог много ясно е забелязал, че старостта започва тогава когато приключи растежът. Тоест приключването на процеса на растеж автоматично означава началото на процеса на стареене.
“Разцветът на живота е на 25 години-обяснява той.-Това е възрастта, в която смъртността от заболявания е най-ниска. На тази възраст всички биологични и физиологични константи се намират на оптималното за човека ниво. Когато говорим за борбата със стареенето, ние подразбираме не толкова общото удължаване на живота, колкото това човекът да съхрани колкото може тези оптимални биологични константи”.
Накрая, говорейки за факторите, позволяващи по-дълго да запазим тези оптимални константи, експертът назовава три основни. “През годините са се провеждали различни изследвания на различни биологични видове. И към днешна дата е установено, че действително значително влияние върху продължителността на живота оказват ограничаването на калоричната храна, използването на витамини, които не ни достигат в днешния живот, и физическата активност. Ето това са тези три фактора, чието влияние върху продължителността на живота е доказано”, казва специалистът.


2011-06-15
www.kvartala.bg
КОМЕНТАРИ Влезте в своя профил за да можете да добавите коментар
Няма коментари.