РЕКЛАМА
Сешоари
ВХОД
ПОСЛЕДНО РЕГИСТРИРАНИ
Female


Години: 43
Male


Години: 33
ПРИЯТЕЛИ
Gudasoft.com www.gudasoft.com
ТЯ и ТОЙ с Николета nicoleta@kvartala.bg » Техника за емоционална свобода(ТЕС) Част първа
Normal_img_9210

Техниката за емоционал Свобода е една проста, но забележителна лечебна система, която намалява стреса, който е в основата на много болести. Тази състема е доказала себе си, като успешна в много научни изследвания. Тя работи при различни здравни и психологически проблеми, както и проблеми свързани с производителността, дори и тези, които са резистентни към други методи. Може да бъде научена и приложена бързо, което е допринесло за популярността и сред милиони хора. ТЕС вселената е дом на най-различни, в световен мащаб общности. Тя е домакин на богатството на наличните ресурси , както на опитни , така и на нови потребители.
В основата на техниката за емоционална свобота стои умението да се научим да обичаме себе си. Не да се чувстваме, като превъзхождащи другите, а да опознаем себе си, своите силни и слаби страни, да ги приемем и да се научим да живеем с тях. Да се научиш да приемаш, както комплимети, така и критика. Да обичаш себе си значи да се научиш да се обичаш, такав какъвто си без да се упрекваш или да изискваш от себе си да си идеален. Важното е, че си направил най-доброто на което си бил с пособен в даден момент в зависимост от знанията, уменията и възможностите си.
Ако успееш да постигнеш подобно състояние, то тогава ти ще бъдеш, по-здрав, по-спокоен, по-самоуверен и с по-добра самооценка. Ако не харесваш себе си, ако непрекъснато искаш да си перфектен, ако не се чувстваш добре в кожата си, това само ще ти създаде проблеми не само в работен, но в личен план, това ще повлияе както на самооценката ти, така и на връзките ти с обществото. Твоето посъзнание ще крещи „Аз не съм достатачно добър“ и околните ще го доловят и ще странят.
ТЕС е много лесна за употреба система, която изисква малко време (5-10 мин.) и може да ви е от голяма полза стига да проявите малко постоянство. Като за начало трябва да се научите как да използвате състемата и да промените вярванията си, които спъват вашето развитие. Казано е, че пари при пари отиват, но преди това да се случи, трябва да премахнете вашите вярванияот сорта, че да си богат означава да си лош или страхът да бъдете известен и забелязван, или че не заслужавате да успеете. Вие сами трябва да откриете причината, която ви пречи да бъдете финансово успешни.
Законът за привличането е в основата на всичко. Той работи на базата на вашите съзнателни и несъзнателни мисли, действия и вярвания и привлича съответните ситуации, точно като дуалното огледало за което Вадим Зеланд говори и което действа с известно закъснение. Подобен е и примера във филма „Тайната“, където авторите на филна показват, че мислите които отправяме към вселената се връщат обратно. За това позитивното мислене е много важен компонент. Разбира се невъзможно е непрекъснато да си позитивен, но не е и необходимо. Важното да знаете какво искате, да знаете какво бихте правили с него, като го получите, защото колко и силно да искате нещо, ако дълбото във вас се страхувате или незнаете какво ще правите ако се осъществи, то вие не сте готов за това, и каквото и да правите то вашите усиля ще са безуспешни и напразни.
Ето няколко вярвания, който са типичен пример за поставени от вас бериери:
· Богатите хора са лицемерни, измамници и мошеници.
· Аз съм безнадеждно лош готвач.
· Никога няма да се науча да плувам.
· Няма да кандидатствам за тази позиция, няма смисъл, на тях им трябва някой с повече квалификации, с по-добри познания по езика и с по-дбра компютърна грамотност от моите.

Или казано по друг начин, ако мислите „Аз мога на направя това“, то вие наистина можете, и обратното ако си мислите „Немога да направя това“, то вие няма да можете да го направите или както Хенри Форд казва „Дали можете или неможете-вие сте прав“.
Преди да започнете, направете си списък с ограниченията, които си поставяте. Например: Богатите са измамници. А вашият вътрешен глас ви казва „ За да стана богат, трябва да стана измамник“. Спомнете си за личен опит свързано с това ви вярване, например „ Собственика на фирмата използва знаниятат ми за да върти далавери и да мами клиентите“. Подобен опит може да стане причина за създаването на подобни бариери.
ТЕС има за цел да намали чувствителността, като използва потупване на акупунктурните точки, докато клиента се фокусира върху конкретен проблем. Тази състема е създадене от Гари Крейг, невро-лингвистично програмиращ лекар, който я предостави свободно в он-лайн пространството.
Процедурата е много проста. От участниът се изисква да определи емоционалната интензивност на реакцията по скалата от 1 до 10. След това се започва с потупване на определение акупонктурни точки да се повтрая твъдението. Например: „въпреки че се чувствам пълен неудачник, аз дълбоко и напално приемам себе си.“ Това се повтаря няколко пъти, докато емоционалната интензивност спре да показва подобрение.


2011-10-05
Николета Цанкова
КОМЕНТАРИ Влезте в своя профил за да можете да добавите коментар
Няма коментари.