РЕКЛАМА
Сешоари
ВХОД
ПОСЛЕДНО РЕГИСТРИРАНИ
Male


Години: 32
ПРИЯТЕЛИ
Gudasoft.com www.gudasoft.com
СРЕЩА С КРАСОТАТА kvartala@kvartala.bg » В сезонът на грипове и настинки сме
Normal_231_1___1_

Всяка година по това време специалистите съветват да помислим какви мерки да вземем, за да намалим риска от грип. Как да се предпазим от него, а в случай че вече сме се разболели- как да се лекуваме правилно?
По какво грипът се различава от останалите ОРВИ

По своята същност грипът е ОРВИ – остро респираторно вирусно заболяване. То може да бъде предизвикано от над 200 различни вируси, като симптомите си приличат: хрема, кашлица, дращене в гърлото, температура… Върху грипа се акцентира, защото той е най-тежкото заболяване от тази група (по-точно заболяване, свързано с най-много и вероятни усложнения) и може да предизвика епидемия.

Типичният грип започва остро: треска, главоболие, температурата се повишава до 38,5 – 40 градуса. Може да се появи слабост, болки в мускулите и ставите, повръщане, виене на свят, хрема. През първите дни обикновено се усещат болки в гърлото, а носът е запушен. След 2-3 денонощия вече са налице суха кашлица и хрема, а гърлото се зачервява. Вирусът се внедрява в епителните клетки най-вече по горните дихателни пътища и произвежда стотици подобни вируси, които излизат от клетката, разрушават я и се внедряват в други клетки. Треската продължава около 4 дни. Освен това биват поразени клетките на кръвоносните съдове, нервните клетки, а това провокира усложнения.
Задължителна е консултацията при специалист още при първите симптоми, самолечението е опасно!

София е под грипна обсада и до дни ще бъде обявена епидемия, алармират специалисти!

В момента съборените от опасната болест са най-много в софийска област. В рамките на седмица броят на болните нарасна – в момента са 191 на 10 000 души. Втори по брой на засегнатите са жителите на област Пазарджик – регистрирани са 112 случая на 10 000 души, а след тях се нарежда София със 109 на 10 000 човека.

По протокол, за да се обяви епидемия от какъвто и да било мащаб, необходимо е да се отчетат 200 болни на всеки 10 000.


2012-01-17
Квартала
КОМЕНТАРИ Влезте в своя профил за да можете да добавите коментар
Няма коментари.