РЕКЛАМА
Сешоари
ВХОД
ПОСЛЕДНО РЕГИСТРИРАНИ
Male


Години: 33
ПРИЯТЕЛИ
Gudasoft.com www.gudasoft.com
Национално Движение Квартала » Национално Движение Квартала
Normal_544965_3402309613107_694601961_n

Целта на организацията е
да ангажира в гражданска отговорност както младите, така и пенсионерите и всички заедно да започнем да „лекуваме“ това болно общество. Насочени сме към рисковите групи, зависими, домашно насилие и т.н., ще подпомагаме и подкрепяме също и членовете на младежката част от организацията ни.
Гражданското общество е доброволно обединение от хора за постигане на обществено значими и полезни цели, характеризиращо се със самоинициатива, самоорганизация, самоуправление, самоконтрол и взаимопомощ в средата на развита комуникация, приемащо своите решения с беседа (дебат) и съгласие (консенсус).

Гражданското общество е трета сила, която премахва йерархичната зависимост между държава и граждани, други го определят като поощрител и изразител на социалните цели на хората. Гражданското общество е„ арената, извън семейството, държавата и бизнес, където хората доброволно се сдружават за утвърждаването на общи интереси”.

Каним хора с авторитет в професиите си, които могат да допринесат за доброто име и активността на гражданите. Искаме да събудим хората за действие, да проумее всеки един, че много неща зависят от самите нас, а не само от управляващите, от които постоянно се оплакваме.

Гражданското общество е това, което е нужно на България, а не разделението, което се поражда от хора на върха, които много добре си служат с правилото на римските императори: “Разделяй и владей”.
Повечето проблеми на българина се дължат на това, че в страната ни няма гражданско общество? Обществото ни търпи смирено всичко, което му се случва в живота.
По света хората живеят в гражданско общество, в което има морал, има ценности. Младите уважават възрастните. Възрастните се радват на младите, а не ги корят за младостта и неконтролируемостта им. Общество, в което всеки знае, че неговия глас е важен и разбира защо плаща данъци и отстоява своите права, а не е марионетка в ръцете на усмихнати политически индивиди на върха.
Общество, в което хората са будни и когато на гишето някоя намусена чиновничка издевателства срещу тях, те предприемат действия. Търсят си правата, напомнят на чиновничката, че от техните данъци чиновническия апарат взима своите заплати. Една от причините, че хората нямат глас и не отстояват правата си, е че ги е страх. Страх, който е насаден с векове в българина.
Медиите променят света. Те дават глас и на обикновения човек. Но не на всички – всичко зависи от икономически и политически съображения. Те действат избирателно и дори политиката да не е замесена, винаги съществува икономическият фактор, който също играе роля на цензор.
Повечето проблеми на хората се дължат на липса на комуникация. Ако хората могат да се обединят, те ще са силни и щастливи.
Със сигурност има много групички от хора, които са недоволни от едно или друго нещо. Те срещат съмишленици сред 5-10 души. Разбирателство. Но са слаби. Но ако тези хора се обединят, ако комуникационните им проблеми отпаднат, те стават силни. Именно поради липса на комуникация гражданите са слаби и манипулируеми.
Обединението в едно такова Гражданско Движение ще бъде комуникационно средство за хората и сцена, на която да кажат какво мислят и да отстоят своите законни права. Да имат връзка заедно и да се обединяват. Да имат глас.

Гражданското общество е ефективен канал, чрез който гражданите да могат да повлияват върху общественият живот. Когато хората са далеч от законите, те са просто жители на дадена страна, а не граждани. Гражданското общество съществува там, където има съзнание, основано на законите.

Всички ние, от Национално Движение Квартала, вярваме и имаме воля да направим това обединение, така жизнено важно за България. Ще работим за това, всеки един гражданин да бъде чут и да иска да бъде чут. Изграждайки едно сплотено общество, в което да има място всеки един от " Квартала", т.е. всеки един човек, ще бъдем по- спокойни за бъдещето си, за утрешния ден.


2012-02-23
www.kvartala.bg
КОМЕНТАРИ Влезте в своя профил за да можете да добавите коментар
Няма коментари.