РЕКЛАМА
Сешоари
ВХОД
ПОСЛЕДНО РЕГИСТРИРАНИ
Female


Години: 43
Male


Години: 32
ПРИЯТЕЛИ
Gudasoft.com www.gudasoft.com
АКТУАЛНО kvartala@kvartala.bg » Великден
Normal_26474_1270939930197_5152115_n

Великден – един от най-големите и най-важните православни празници. На този ден Господ Бог Иисус Христос е възкръснал от мъртвите. Празникът е свързан по време с първото пълнолуние след пролетното слънцестоене, и така всяка година Великден се пада на различни дати.

Честването на Великден (Пасха) започва в полунощ в неделя. В храмовете се събират хора на празничната литургия, държат запалени свещи и боядисани яйца, които са донесени от къщите им. По време на службата в храма всички пеят, а след службата всички се поздравяват: “Христос Воскресе!”; Отговорът трябва да е “Воистина воскресе!”. Това служи като поздравление, когато се срещат хората на улицата през следващите няколко седмици. Още в двора на храма, хората си подаряват боядисаните яйца, чукат се с тях, след което ги изяждат.

На следващата сутрин хората отново ходят на църква и след това се събират семейно у дома. Младите обикновено отиват на гости при родителите си или кръстниците си. Празничната трапеза обикновено са ястия с агнешко, много салати с пресни зеленчуци, червено вино и др.

Зам.-министърът на спорта Йордан Йовчев, българският национален отбор по волейбол, моделът Бориса Тютюнджиева, актрисата Евелина Борисова, певците Белослава, Любо, Десислава, актьорът Фахрадин Фахрадинов и много други са лицата, които се включват в благотворителната инициатива за Великден – „Празнични герои” – „Holiday Heroes”.

Българските звезди лично ще занесат пакети с хранителни продукти на хора, които живеят в изключителна бедност. Пакетите ще съдържат най-необходимите храни за празничната трапеза за Великден – козунак, сирене, кашкавал, колбаси, лакомства и др. Списъците на хора в нужда се предоставят от Хранителната Банка.

Средства и хранителни продукти даряват големи компании в България. Идеята на инициаторите е да провокират българският бизнес да проявят социална отговорност към хората, сред които работят и живеят.

Кампанията за Великден продължава. Ако искате да станете част от тази благородна инициатива, свържете се с организаторите на: www.holidayheroes.bg или на Facebook страницата на кампанията със същото име, както и на 24-часовата тел. линия: 0885 885 555


2013-04-30
kvartala
КОМЕНТАРИ Влезте в своя профил за да можете да добавите коментар
Няма коментари.