РЕКЛАМА
Сешоари
ВХОД
ПОСЛЕДНО РЕГИСТРИРАНИ
Male


Години: 32
ПРИЯТЕЛИ
Gudasoft.com www.gudasoft.com
"Около нас" » Нова марка вино в Калифорния носи името на древна Тракийска традиция - "Кукери"
Normal_1069387_4671699210485_2022862910_n

Нова марка вино в Калифорния носи името на древна Тракийска традиция – “Кукери”

Тази нова марка вино" Кукери" е съчетание от стара Тракийска традиция и мистичен символизъм.
Вино Кукери
Kukeri Wines, излиза на пазара с малка партида вино от сорта Каберне Совиньон от областа Мt. Veeder, Napa Valley.

Този нов продукт е плод на въображението на винопроизводителя Петър Кирилов , който е и основател на уебсайта VinoEnology.com, които е ориентиран към винарската промишленост.

Идеята на Петър е да създаде вино, етикетa но което e да разкава историята на стара тракийска традиция.

" Кукери " е древен български ритуал, който датира от около 8000год. свързан с древните Траки – и с Дионис , богът на виното , плодовитостта и прераждането. Ритуалът се изпълнява от мъже, облечени в пъстри ръчно изработени костюми и страшни маски , както и големи звънци ( Чанове ) завързани около кръста им. Маските са символ на доброто и злото , които съществуват съвместно в нашия свят. Кукерите танцуват за да изплашат злите духове и да отпразнуват началото на пролетта, и да изразят своите пожелания за добра реколта , добро здраве , плодородие на земята , и щастие.

За избора си на етикет Петър се спира на картина на известния български художник Анатоли Станкулов, която напълно съвпада с оригиналното му хрумване.
Вино "Кукери"

В истински традициoнен стил етикетът на виното Кукери е компилация от богати и ярки цветове, всеки oт който има своето символично значение.Червеното символизира слънцето, огъня и плодородието на природата; Черното е цвета на Майката Земя ; Бялото е символ на водата и светлината .

Кирилов обяснява: " Създадох уникалo вино, което олицетворява всички добри неща, които ни се случват всеки ден. "

Първата партида е 50 kaшона oт 100% Каберне Совиньон 2010 реколта от лозов масив разположен в планината Мt. Veeder , Napa Valley и ще бъде на цена от $ 79.00.

Идеята на г-н Кирилов е създаването на малки партиди висококачествени бутикови вина от Napa Valley.

За винопроизводителя: Петър Кирилов , основател на Кукерите Вина e израснал в България и завършва престижния Университет по Хранителни Технологии през 2002 г. с магистърска степен във винопроизводството. Започва професионалната си кариера като технолог в българска дестилерия. През 2003 г. Петър пристига в Калифорния като стажант в винарна “Truchard Vineyard” в Napa Valley. През 2005 г. Петър се присъедини към хай- тек фирма за вино обработка Vinovation, както вино-технолог , където той участва в многобройни научни изследвания и иновативни разработки във винопроизводството. През 2008 г. Петър се присъединява към Meadowcroft Wines и Foyt Family Wines като вино-технолог , където продължава да роботи и до днес.

За повече информация, моля посетете: www.KukeriWines.com

Kukeri Wines

https://www.facebook.com/KukeriWines


2013-12-13
Петър Кирилов
КОМЕНТАРИ Влезте в своя профил за да можете да добавите коментар
Няма коментари.